Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.

Как работят отливките

Време за освобождаване: 2021-02-26 08:59:37  Хитове: 1

Инжекционното моделиране е най-големият сегмент в пластмасовата промишленост и се използва често както за термопластични, така и за термослойни пластмаси.Материалът се вкарва в барел wher&2535;101; ответен винт или рамков инжектор смесва и вкарва материала в мухоловна кухина.За термопластичното впръскване, което е най-често срещаният процес, частта се охлажда и втвърдява в плесента. 1.jpg

Традиционните инжекционни форми могат да издържат на високи температури, така че процесорите да могат да работят с смоли с високи точки на топене.

Качеството на плесента, използвана при отливането, е също толкова важно, колкото и самият процес.Формата, която е свойствена, ще осигури ефективни цикли, за да се гарантира производството на качествени части, намалявайки отпадъците.Работата върху висококачествени отливки е единственият начин да се гарантират висококачествените формовани части.

Модел, направен по промишлени стандарти, може да произведе милион изстрела.Ако плесента има шест кухини, тя трябва да произвежда шест милиона части без проблем.Не е необичайно плесен да продължи повече от един милион части.Ако част е сложна и материалът е абразивна смола, износването на плесента ще бъде по-бързо.

При ротофонистирането плесента се пълни с полимерен прах.След това загряващата плесен се върти на две перпендикулярни оси, така че прахът да се придържа към цялата вътрешна част на плесента.Докато продължава да се върти, плесента накрая се охлажда и се отстранява, като в крайна сметка се формира уравновесен кух компонент.

Компресионното формоване включва поставяне на затоплена пластмаса в затоплена плесен, след което я затваря, за да компресира пластмасата в желаната форма.След охлаждане, частта се отстранява от плесента.Процесът на нагряване, наречен втвърдяване, помага да се гарантира, че крайният продукт ще поддържа неговата цялост и форма.

При термоформирането пластмасовият лист се нагрява до температура, което го прави гъвкав.Тя се оформя в специфична форма на отливка и се оформя, за да се създаде полезен продукт.Листът се предлага в различни измервателни уреди и се нагрява в пещ, което позволява да се разтегне или върху плесен, след което се охлажда в завършена форма.

Когато производител на отливки се готви да направи нова отливка, първият въпрос, на който трябва да се отговори, често е следният: стомана или алуминий?

Как се отговаря на този въпрос, особено за клиентите на инжекционното моделиране, обикновено зависи от изискванията на проекта, очакванията и това, което в крайна сметка определя успешен проект.

QC10 алуминиеви машини много лесно (40 процента по-бързи от тези от стомана P20).Това може да доведе до икономии, като частите бъдат завършени за две седмици.

Алуминът пренася топлина почти пет пъти по-висока от стоманата и това дава на леярите голям прозорец за обработка.Обикновено процесорите могат да задействат части от 5.000 до 15.000 от алуминиева отливка, преди да изплуват на повърхността.

Алуминиевите отливки са най-ефективни за малки части, но напоследък производителите на автомобили са започнали да използват висококачествен алуминий и за някои от по-големите си части за автомобили, тъй като е доказано, че е толкова ефективен, колкото тези от стомана.

Алуминиевите форми трябва да бъдат изработени внимателно и почистени след употреба, за да се удължи животът им.Ако алуминиевите отливки не са направени и завършени правилно, дупките и грешките могат да бъдат въведени случайно на частите, което ги кара да не пасват с други части.

Винаги е било доказано, че стоманата е ефективен метал за отливките.Той е траен, може да се справи с висока топлина и налягане без промяна във формата на отливките и може да се използва за милиони части от същия мухъл.Стоманените отливки издържат на елементите без ръжда и осигуряват добро покритие на всеки продукт.

За разлика от алуминиеви отливки, стоманените отливки могат да се правят лесно и поддържат.Въпреки това силните страни на стоманата в областта на задлъжнялостта (O2-82177) също са нейните слабости.Стоманените форми не загряват и не се охлаждат бързо, което води до по-дълъг производствен период и често могат да допринесат за по-свиване и изкривяване на частите.

Все пак, стоманените отливки могат да се справят с всеки голям ход на продукта без притеснения.Той остава предпочитан материал от производството на плесен.


предишен: A Bored China Properments Box Off...

Следващия: Производство на п...